Blogfoto website MYS 02

20/07/2018

Waarom is lachen gezond?

"Een dag niet gelachen, is een dag niet geleefd", een gezegde dat je hier misschien al vaker hebt gehoord. Als iemand het je nog eens vertelt, luister dan maar goed. Er zit immers veel waarheid in. Naast het feit dat lachen je enorm veel plezier doet, draagt het ook bij aan je gezondheid. Waarom precies? Dat ontdek je hier.

De wetenschap

Het is wetenschappelijk bewezen dat een lach je langer doet leven. Een par keer glimlachen biedt je een natuurlijke bescherming tegen een hartaanval. Cortisol is een hormoon dat de aderen in je bloed kan doen verstijven. Lachen werkt dit hormoon gelukkig tegen. Het is daarom meer dan aangewezen om vaak je beste lach boven te halen, zodat je doorbloeding er alleen maar beter van wordt.

Terwijl lachen het hormoon Cortisol tegengaat, heeft het wel een positief effect op een ander belangrijk hormoon, namelijk Endorfine. Het geeft je niet alleen een ontspannen houding, maar ook een opgewekt gevoel doorheen de dag. Ook de betere weerstand en een sterk immuunsysteem zijn mooi meegenomen, of niet?

Blogfoto website MYS 2

Je uiterlijk

Naast een bevorderend innerlijk effect, heeft lachen ook invloed op je uiterlijk. Je wordt gewoon simpelweg knapper door te lachen. Waarom je geld besteden aan cosmetica of make-up, als een gratis lach je des te aantrekkelijker maakt. Je straalt! Verder zet het je spieren in beweging, traint het automatisch je sixpack en zorgt het mede voor een goede uithoudingsvermogen. Een paar keer lachen in plaats van al die kilometers joggen?

Voel je kinds

Dat lachen aanstekelijk is, hoeft niemand je aan te tonen. Zien lachen, doet lachen. Wist je dat een kind gemiddeld 300-400 keer per dag lacht, terwijl een volwassenen maar slechts aan 10-15 keer komt. Lachen zorgt voor samenhorigheid, enthousiasme en vooral plezier. Zelfs al haal je een valse lach boven, het maakt je lichaam niet uit, want gezonder zal je er zonder twijfel van worden. 

Delen: